Craciunita - floarea Craciunului

în stoc
SKU
FC
90,00 Lei

Craciunita, Floarea Craciunului sau Steaua Craciunului, denumita stiintific Poinsettia sau Euphorbia pulcherrima (ceea ce se traduce prin „foarte frumoasă”), este considerata cea mai spectaculoasa planta din genul Euphorbia si isi are originea in Mexic, de unde a fost adusa in S.U.A. in 1828 de catre ambasadorul american J.R. Poinsett, care i-a dat si numele.

Planta isi coloreaza frunzele, etaland nuante superbe de rosu, roz sau galben, care raman astfel pana la venirea primaverii.

A nu se consuma! Planta are scop exclusiv decorativ!

Craciunita a devenit simbolul Craciunului si este asociata cu Sarbatorile de Iarna.

Craciunita ca floare de apartament nu se uda prea des. Are aceleasi reguli ca majoritatea florilor tinute in locuri mai putin ventilate, cu lumina mai putina si umiditate crescuta.

Udati Craciunita cam de doua ori pe saptamana insa nu mult. Turba trebuie sa fie jilava, dar nu uda. Nu lasati Craciunita sa sufere de sete sau sa se usuce complet. Alegeti ghivece obligatoriu cu gaurele, pentru a facilita scurgerea apei din ghiveci, insa nu lasati apa sa stationeze in farfurioara acestora. Craciunitei nu-i place umiditate si se poate imbolnavi.

ATENTIE: o locatie mai calduroasa va necesita o udare mai desa, pe cand o locatie mai friguroasa cere automat o udare mai rara si o ventilatie mai buna.

Nu administrati ingrasaminte cand Craciunita este in plina floare. Adaugati ingrasaminte doar dupa ce intra in faza urmatoare, cand doriti sa o pastrati si sa o re-infloriti in anul urmator.

Planta este disponibila in perioada Sarbatorilor de Iarna.

Inaltime: 45-50 cm

Planta este livrata in vas de transport, ambalata cu folie de ambalare asortata.

A nu se consuma! Planta are scop exclusiv decorativ!

Scrieți propria recenzie
Recenzați:Craciunita - floarea Craciunului
Rating-ul dumneavoastră
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!