Trucuri simple pentru păstrarea îndelungată a florilor la fir
Ni se întâmplă uneori să auzim de la clienții noștri că preferă să cumpere flori în ghiveci deoarece florile la fir rezistă mai puțin și sunt mai greu de îngrijit. Acesta este motivul pentru care, de fiecare dată când cineva cumpără flori din atelierul nostru, atât în ghiveci, cât și la fir, noi îi explicăm și despre îngrijirea lor iar persoana în cauză, aproape de fiecare dată, își dă seama că nu este chiar atât de greu.
În ceea ce privește florile la fir, am ales cele mai simple sfaturi, care se aplică tuturor tipurilor de flori și le-am transformat într-un poster pe care îl poți găsi în atelierul nostru.
Aici, pe blog, vă vom explica mai pe larg.
Sarea de lămâie și florile
Odată achiziționate, florile la fir au nevoie de o soluție pentru fortificare. Pentru că, din momentul în care ele au ieșit din florăria noastră și până în momentul în care au ajuns în vaza din apartamentul clientului, florile stau fără apă (uneori, acest drum este destul de lung), este necesar ca acest fortifiant să fie mai puternic.
Sarea de lămâie, datorită conținutului său, este trucul perfect în acest caz. De asemenea, sarea de lămâie are un rol important în menținerea bobocilor de flori deci, dacă vreți să aveți flori îmbobocite pentru o perioadă mai lungă de timp, știți la cine să apelați!
Împrospătarea tăieturii
O dată la două zile, este indicată împrospătarea tăieturii, de preferință sub apă. Tulpina trebuie tăiată oblic, îndepărtând de la bază o porțiune de 1-2 cm cu un foarfece sau cuțit bine ascuțit. Împrospătarea tăieturii împiedică deshidratarea florii.
Încă un aspect demn de a fi menționat este importanța îndepărtării frunzelor de la baza tulpinei și împiedicarea lor de a intra în apa din vază. La contactul cu apa, frunzele putrezesc iar aceasta este una dintre cauzele principale ale ofilirii florilor.
Zahărul – o soluție nutritivă la îndemână
Florile au nevoie de nutriție. Dacă, la achiziționarea lor, nu ai primit un pliculeț cu îngrăsământ, atunci poți folosi puțin zahăr, cam 1-2 lingurițe.
Schimbarea permanentă a apei
Apa din vază trebuie să fie proaspătă. De aceea, este indicat să o schimbi o dată la două zile. Un alt aspect important este cantitatea de apă pe care o torni în vază. Dacă schimbi apa des, nu va mai fi necesat să umpli vaza și, astfel, vei preveni și înmuierea frunzelor. Apa trebuie să fie suficientă încât florile să-și poată extrage cantitatea necesară, prin intermediul tulpinilor (cam 3-4 cm).
Așa cum v-am zis de la început, aceste trucuri sunt la îndemâna oricui și nu sunt deloc grele. Desigur, mai există și particularități, pentru fiecare floare în parte, însă despre ele vă vom povesti când veți veni la Tulip!