Alstroemeria - Buchet de vara tarzie

Crinul peruvian, cu denumirea lui științifică Alstroemeria, este una dintre cele mai îndrăgite flori, chiar dacă nu este atât de populară, precum laleaua, trandafirul sau garoafa. Pentru că are caracteriticile unei flori exotice, el este preferat, de cele mai multe ori, mai ales în cazul în care dorim să facem o surpriză mai deosebită sau dacă participăm la un eveniment cu o tematică specială.

Se spune că Alstroemeria este floarea prieteniei, datorită capacității sale de a „se înțelege” atât de bine cu celelalte flori și de a forma, împreună cu acestea, buchete frumoase. Datorită formei și culorilor sale, dar și datorită tulpinii ferme și rezistente, crinul peruvian este deseori ales de designeri pentru realizarea decorațiunilor cu ocazia diferitelor evenimente.

De asemenea, crinul peruvian este una dintre florile cele mai căutate în atelierul nostru de flori, acesta fiind și motivul pentru care ne-am gândit să îți oferim câteva sfaturi de îngrijire a acestuia, pentru a te bucura cât mai mult timp de prospețimea și veselia lui. De regulă, dacă i se acordă puțină atenție, acesta se poate menține până la două săptămâni în vaza din apartament, uneori depășind chiar această perioadă.

Și în cazul său, trebuie respectate regulile ce au fost deja menționate într-un articol anterior: folosirea unei vaze curate, îndepărtarea frunzelor, înainte de a pune floarea în apă, reîmprospătarea periodică a tulpinei și a apei. Pe lângă aceste sfaturi, mai există câteva aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când decidem să aducem o Alstroemeria în casa noastră.

Alstroemeria este o mare iubitoare de apă

Acesta este motivul pentru care trebuie să verificăm în permanență dacă în vază mai este apă sau dacă „a băut-o” pe toată. În special în cazul în care floarea este ținută într-o cameră cu temperatură mai mare de 14 – 20 de grade, apa trebuie schimbată zilnic.

Nu lăsa capătul tulpinei să se usuce

După ce i-ai reîmprospătat tulpina printr-o tăietură verticală, pune-o imediat în vaza cu apă; nu o lăsa în aer liber pentru a se usca deoarece nu își va mai putea lua apa necesară și se va ofili mult mai repede.

Verifică temperatura din cameră

Este destul de greu să ținem un crin peruvian la temperatura la care se simte el cel mai bine, mai ales în timpul verii. Chiar dacă nu reușim să-i oferim temperatura care îi place, acest lucru nu înseamnă că nu putem să îl ferim de razele soarelui sau de camere prea încălzite. Așa cum am spus, temperatura ideală pentru acest tip de floare este de 14 – 20 de grade.

Alstroemeria nu este o floare foarte pretențioasă. Ea poate fi îngrijită destul de ușor și poate fi oferită chiar și persoanelor care nu sunt foarte atente la detalii sau care au un program încărcat. Cu siguranță va fi o pată de culoare binevenită pe biroul tău sau chiar în bucătărie. Dacă te hotărăști să oferi cuiva un buchet de Alstroemeria, te așteptăm la Tulip pentru a-l alege pe cel care îți place cel mai mult. Avem cei mai colorați și veseli crini peruvieni!