Cel mai nou vizitator al atelierului nostru de flori este trandafirul pitic. Acesta a venit împreună cu familia și rudele lui, în vase de diferite mărimi și culori și s-a instalat cu atenție și meticulozitate pe rafturile noastre. Din primul moment în care a intrat pe ușă, atelierul nostru a devenit mult mai colorat iar celelalte flori l-au primit cu brațele deschise, ajutându-l să se instaleze. flori iasi Trandafirii pitici sunt o versiune mai mică a trandafirilor normali iar avantajul pe care îl au în fața acestora din urmă este că pot fi plantați și crescuți, cu ușurință, în ghiveci.

Trandafirul pitic are o dimensiune care variază între 13 cm și un metru iar particularitatea sa este că nu are miros. Acest lucru, însă, nu înseamnă că nu este plăcut la vedere și numai bun de colorat apartamentele sau birourile. Este destul de ușor de îngrijit, ceea ce îl face o plantă prietenoasă și ușor adaptabilă, atât pentru împătimiții plantelor, cât și pentru cei care nu au foarte multe cunoștințe despre îngrijirea lor. flori iasi

Locul ideal unde se dezvoltă cel mai bine un trandafir pitic este pe pervaz, pentru a avea lumină din plin, însă nu direct în bătaia razelor soarelui. În ceea ce privește udarea, aceasta trebuie realizată destul de des; trebuie să ai, în permanență, grijă ca pământul să nu fie uscat și, pe măsură de florile se usucă, trebuie să le elimini, tăindu-le tulpina la un unghi de 45 de grade.

În cazul în care vasul trandafirului pitic este din plastic, trebuie să ții cont că acesta reține umezeala, deci nu va trebui să-l uzi atât de des precum trandafirul plantat într-un vas de lemn sau din material ceramic, de exemplu.

Alegerea pământului este, de asemenea, importantă. Pentru ca trandafirul pitic să se dezvolte frumos și să înflorească des, este indicat să folosești îngrășământ special pentru plante decorative. Acesta se găsește în comerț sub formă de soluție care se adaugă în apa cu care uzi trandafirul sau sub formă de batoane sau prafuri care se dizolvă, cu timpul, în pământ. Trebuie să știi că nici aceste soluții nu trebuie utilizate în exces deoarece pot dăuna rădăcinilor plantei. Dacă treci pe la noi pentru a-ți alege un trandafir pitic, îți vom explica mai multe despre îngrijirea lui. trandafir pitic iasi

Trandafirul pitic este o alegere foarte bună pentru iubitorii de plante cu flori. Este relativ ușor de îngrijit și crescut, aduce o pată de culoare și veselie în casa ta și îți poate face ziua mai frumoasă. Este perfect pentru aceia dintre voi care nu stau la casă, dar și-au dorit dintotdeauna să aibă o curte plină cu flori. Poți să-ți iei mai multe ghivece cu trandafiri pitici, de mai multe culori, și să-ți transformi pervazul într-o mini-grădină.

Te așteptăm în atelierul nostru de flori, să-ți alegi câți trandafiri pitici dorești iar noi îți vom oferi, cu mare drag, sfaturi despre cum poți să-i îngrijești, pentru a te bucura cât mai mult timp de ei.