Și cum deja ne apropiem încet, încet de Craciun, e bine de știut că Schlumbergera este companionul perfect în decorarea căminului pentru sărbătoare și cel mai bun cadou pentru iubitorii de flori. Cactusul de Crăciun, Crăciunel sau planta “Nu mă deranja”  provine din Brazilia și decorează frumos, prin florile sale, orice camin in sezonul rece.

10

Incepând cu sfârșit de noiembrie  și până în ianuarie, această plantă suculentă este extrem de decorativă  prin florile în formă de trompetă, având petalele dispuse în două etaje, în culori atractive – alb, roz, roșu purpuriu, violet, portocaliu și galben.  Deseori,  planta poate înflori și în lunile martie-aprilie.

11

Deși denumirea populară “Nu mă deranja” poate intimida un incepător, dar este o plăntuță usor de îngrjit . Trebuie doar să fii atent ca  în perioada de formare a bobocilor  să nu muți ghiveciul, deoarece bobocii se pot desprinde foarte ușor din cauza luminii insuficiente sau a variatiilor de temperatura.

Ca și condiții de lumină,  Schlumbergera este o plantă exotică și preferă  locuri însorite dar fara a fi expusă la soare direct . Temperatura nu trebuie să depășească 25 de grade Celsius și să nu scadă sub 10 grade Celsius.

Udarea Cactusului de Crăciun este un aspect important, plantuța având nevoie de apă în cantități moderate, o dată pe săptămână ,oferindu-i substratului timp să se usuce între două udări.  Ai grijă totuși, un exces de apă poate provoca putrezirea plantei !

Spre fericirea celor ce o primesc  cadou, planta se poate înmulți foarte ușor prin segmente de tulpină recoltate la începutul verii, lăsate să se cicatrizeze și se introduse în nisip sau compost pentru a forma rădăcini în cel mai scurt timp.

Schlumbergera , Cactusul de Craciun

-          Este o plantuță longevivă, poate trăi până la 20-30 ani;

-          Pentru a te bucura de o înflorire continuă e  indicat să înlături florile moarte pentru a favoriza formarea de noi bobocei, care în mai puțin de 7 zile vor da naștere la noi flori;

-          Cand te gândești la un cactus, ți-l imaginezi de regulă într-un ghiveci obișnuit. Cu toate astea, Cactusul de Crăciun e adesea plantat în vase suspendate, datorită aspectului său curgător.

-          Este una din plantele studiate de NASA, datorită proprietăților sale  de purificare a aerului – eliberează oxigenul  în timpul nopții și  absoarbe bioxidul de carbon din mediul in care trăiește ( procesul are loc invers pentru majoritatea plantelor).

Te așteptăm în curând în atelierul nostru cu o varietate de culori ale cactusului de Crăciun, în vase și ambalaje asortate și simpatice, gata să fie luate acasă sau oferite cadou!