flori nunta iasi

Toată lumea știe câtă bătaie de cap îți poate aduce o nuntă. De la lungimea rochiei de mireasă ori aspectul buchetului de flori și până la aranjarea invitaților la mese, totul trebuie gândit cu grijă, până la cele mai mici detalii. De cele mai multe ori este obositor, mai ales dacă mai intervin și alți factori precum importanța respectării tradițiilor sau profilul miresei ideale.

Dar cine a spus că toate miresele trebuie să arate ca în cărțile de povești nemuritoare, unde păsările mici și vesele îi duc trena fetei, în timp ce o întreagă armată de broscuțe îi cântă marșul triumfal?

flori iasi

Fiecare dintre noi are un stil al său ce ar trebui să primeze oricând, mai ales în ziua nunții. Așa că dă-te jos de pe tocurile acelea de 15 cm dacă le-au urât încă de prima oară când te-ai cocoțat pe ele, desfă-ți corsajul acela care-ți face talia de viespe, dar nu te lasă să bei nici măcar un pahar cu apă și renunță la un strat de fond de ten dacă nici măcar tu nu te mai recunoști, atunci când te uiți în oglindă! Amintește-ți cum ești tu și umple-ți petrecerea cu personalitatea ta. Desigur, numai dacă vrei.

Dacă îți place stilul lejer, noi îți recomandăm o coroniță din flori. Este preferata noastră, mai ales pentru că îți permite să-ți lași părul să respire, fără prea mult fixativ sau tot felul de clămițe care să-l facă să stea bine, dar și pentru că poți purta o rochie mai lejeră sau niște pantofi comozi, fără să pară că ai făcut vreun compromis în cea mai importantă zi din viața ta, căci totul face parte din aceeași poveste. Pe lângă toate acestea, le vei da ocazia și invitaților tăi să nu se mai încorseteze în tot felul de rochii pretențioase sau costume cu multe piese și să se bucure din plin de evenimentul la care participă.

Dacă ești una dintre miresele care preferă să-și organizeze singură nunta, fără să apeleze la firme specializate în acest lucru, probabil te vei bucura să afli că poți să-ți confecționezi singură coronița de flori în 4 pași simpli:

1. Ia o sârmă sau un cablu mai subțire și confecționează baza coroniței pe care vei adauga, mai apoi, flori. Asigură-te că o vei face după mărimea capului tău;

2. După ce ai format baza coroniței, ia niște verdeață și acoperă întreaga sârmă, în așa fel încât aceasta să nu mai fie deloc vizibilă. Poți să alegi orice verdeață dorești: de la frunze din copacii de sezon sau frunze de flori, până la trifoi, iederă sau plante decorative. Orice este permis, cu condiția să fie rezistente și să nu se ofilească repede. Pune verdeața lângă lângă sârmă și prinde-o ușor cu ață, preferabil transparentă sau o culoare care să nu iasă în evidență;

3. Odată construită baza de verdeață, pune-ți creativitatea la încercare și alege florile tale preferate. Poate să fie aceeași floare sau mai multe tipuri de flori, mai mari sau mai mici, în funcție de preferințele tale. Nu există reguli care să stabilească dacă o coroniță este frumoasă sau nu, în funcție de florile folosite, așa că poți să te joci după placul inimii. Florile vor fi prinse în același fel în care a fost prinsă verdeața de sârmă;

4. Nu este necesar să adaugi flori pe toată suprafața coroniței. Coronița poate fi mai bogată în verdeață iar florile să vina ca o pată de culoare. Așa cum am mai spus, totul depinde de tine și de creativitatea ta.

Am găsit și un video care exemplifică pașii menționați de noi.

Orice tip de nuntă ai alege, clasică sau mai neconvențională, sau orice tip de accesorii ai alege, important este să te simți bine. Așa că nu uita să zâmbești, să dansezi și să te bucuri de cea mai frumoasă zi din viața ta!

Sursa foto 1: chicvintagebrides.com

Sursa foto 2: fanpop.com