bambus iasi

Bambusul este una dintre cele mai prietenoase plante. De altfel, bambusul joacă un rol foarte important în principiile feng-shui, fiind planta care aduce în același loc, într-un mod echilibrat, apa, lemnul și pământul. De asemenea, bambusul este o plantă destul de ușor de întreținut; suportă orice tip de lumină și nu necesită manevre speciale pentru a o îngriji. Conform principiilor feng-shui-ului, bambusul atrage energiile pozitive și are capacitatea de a energiza întreaga casă.

Mulți oameni oferă această plantă drept cadou pentru petrecerea de casă nouă, zile de naștere, evenimente de deschidere, decernări de premii, precum și alte ocazii deosebite din viața cuiva. Atunci când cineva îți oferă această plantă drept cadou, îți va transmite că dorește să ai noroc.

De asemenea, mulți oameni își cumpără singuri un bambus pentru a-l ține în casă deoarece este considerat că aduce armonie și energie pozitivă. Deși se numește Lucky Bamboo, nu este indicat să îl ții în dormitor deoarece, așa cum știi deja, plantele consumă oxigen în timpul nopții.

Cel mai indicat loc pentru a ține un bambus este pe birou sau într-un loc aflat la vedere, atât pentru a fi în centrul atenției, cât și pentru a-i permite plantei să aibă acces la o parte mare din casă, pentru a o energiza. Încearcă să ții bambusul în partea de est sau sud a camerei sau biroului.

Semnificația numărului de tulpini ale bambusului

Pentru că are abilitatea de a transmite energii pozitive, bambusul este considerat o plantă purtătoare de noroc. Există o legătură foarte strânsă între numărul de tulpini și tipurile de energie atrase de această plantă și răspândite în casa și în viața ta. Cu cât are mai multe tulpini, cu atât casa ce o găzduiește va fi mai plină de noroc.

De asemenea, în funcție de numărul de tulpini ale acestei plante, se vor alege și situațiile în care o vom oferi. De pildă, bambusul cu o singură tulpină este oferit mai ales în cadre ce țin de viața profesională, fiind un simbol al prosperității în afaceri: cu ocazia obținerii unui nou job, deschiderii unei afaceri, semnării unui parteneriat etc.

Bambusul cu două tulpine este oferit ca un simbol al iubirii. De asemenea, se spune că, atunci când oferi un bambus cu două tulpine, urarea pe care o faci este de dublare a norocului.

Bambusul cu trei tulpine este un simbol al împlinirii și al puterii și este unul dintre cele mai recomandate pentru a atrage energiile pozitive în locuință.

În atelierul nostru de flori găsești bambus norocos cu șase tulpini. În limba chineză, cuvântul „șase” sună asemănător cu cuvântul „noroc”. Bambusul cu șase tulpini atrage prosperitate și creează un cadru propice pentru vindecare.

Te așteptăm la Tulip să faci cunoștință cu bambusul nostru și, după ce îl cumperi, să ne spui dacă ai sesizat schimbări pozitive în viața ta!