orhidee iasi

Pentru că fiecare dintre florile noastre merită o atenție specială, ne-am gândit să le luăm pe fiecare în parte și să le dedicăm câte o lună. În acest fel, nici una dintre plante nu va fi neglijată. Luna ianuarie o dedicăm Orhideei Phalaenopsis deoarece este una dintre cele mai căutate plante în această perioadă.

Orhideea Phalaenopsis poartă denumirea populară de orhidee molie și iese în evidență prin florile sale colorate și elegante.

Reduceri la orhideele de la Tulip

reduceri orhidee

Și pentru că nu se putea să o sărbătorim altfel decât împreună cu voi, vă anunțăm că, în luna ianuarie, orhideele din atelierul nostru de flori pot fi cumpărate la un preț cu 15% mai mic. Te invităm să ne vizitezi și să o alegi pe cea care îți place mai mult; avem orhidee de toate culorile.

Cum se îngrijește o Orhidee Phalaenopsis

Auzim zilnic multe păreri cum că această plantă ar fi pretențioasă și greu de îngrijit, însă noi spunem că, dacă se respectă câțiva pași simpli, orhideea va fi una dintre cele mai bune prietene ale tale.

Ghiveciul

După ce ai cumpărat sau ai primit o orhidee, nu te grăbi să-i schimbi ghiveciul deoarece s-ar putea să o superi. Asigură-te, în schimb, înainte să o cumperi, că ghiveciul în care vine este potrivit pentru ea.

În primul rând, ghiveciul orhideei trebuie să fie transparent, pentru a lăsa lumina soarelui să pătrundă, și să aibă o înalțime de cca. 12 cm. În acest ghiveci, poate sta de la 12 și până la 18 luni, moment în care planta se deszvoltă din ce în ce mai mult și trebuie schimbată într-un vas potrivit pentru ea.

Dacă alegi să cumperi orhideea de la Tulip, aceasta vine exact în ghiveciul potrivit.

Udarea

Orhideea Phalaenopsis trebuie udată o dată pe săptămână. În perioada verii, când temperaturile sunt mai ridicate, se udă de două ori pe săptămână, însă nu mai des. Apa cu care este udată trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă este mai mică de 10 grade, rădăcinile plantei vor muri.

Atunci când udăm orhideea, trebuie să avem grijă ca apa cu care o udăm să străbată întreg vasul și să ajungă în farfurioară. Spre deosebire de alte plante cărora le place să iși ia singure apa din farfurioară, în cazul orhideei, apa trebuie aruncată.

Fertilizare

În supermarketuri, se găsește fertilizant special pentru orhidee. Fertilizantul se aplică o dată pe săptămână, în perioada de creștere a plantei. Când orhideea ajunge la maturitate, fertilizantul se va aplica mai rar.

Lumina și temperatura

Orhideelor le place lumina și căldura, așa că este indicat să fie plasate pe pervaz, la o temperatură de 18-25 de grade. Totuși, planta nu trebuie lăsată direct în bătaia razelor soarelui și nici la o temperatură mai mare de 25 de grade. Orhideea nu trebuie lăsată lângă calorifer sau altă sursă de căldură.

Alte aspecte importante

După ce florile se ofilesc și cad, mulți fac greșeala de a arunca planta, considerând că a murit. Ceea ce trebuie făcut, în această situație, este să se taie tija și, obligatoriu, să se schimbe ghiveciul cu unul mai mare (și transparent).

Pentru ca tulpina să crească drept, ea trebuie legată de o tijă subțire din lemn sau din plastic.

Te așteptăm la Tulip, să-ți alegi orhideea preferată!