Hibiscus este o plantă decorativă foarte ușor de întreținut, cu flori frumos colorate, care poate înveseli orice colț de apartament. Mai este denumit și trandafir chinezesc datorită formei florilor sale care seamănă foarte bine cu florile de trandafir, diferența fiind că florile de hibiscus nu au miros.

Este o plantă prietenoasă care se adaptează la orice apartament și pe care suntem siguri că o vei îndrăgi. Are flori de diverse culori, de la albe, până la roșii sau roz și înflorește de două ori pe an, primăvara și toamna. Uneori, poate înflori și în alte perioade ale anului însă, chiar și atunci când nu are flori, verdele frunzelor este foarte plăcut și aduce o pată de culoare în casa ta.

hibiscus iasi

O altă particularitate a florii de hibiscus este că ține o singură zi și, uneori, pot apărea și 4-5 flori pe aceeași tulpină.

Îngrijire hibiscus

Trandafirului chinezesc îi place foarte mult lumina. De aceea, mai ales în perioada iernii, trebuie ținut în locuri luminoase. Trebuie precizat că, dacă are suficientă lumină, poate înflori chiar și iarna. În timpul verii poate fi scos afară, la aer, dar trebuie să avem grijă să aibă în permanență apă și să nu stea prea mult timp expus în bătaia razelor soarelui, mai ales la temperaturi foarte mari.

Planta crește și înflorește foarte frumos la o temperatură de 18-20 grade.

Solul trebuie să fie în permanență umed, mai ales în perioada verii. Umiditatea ridicată și solul umed ajută la evitarea căderii bobocilor. Uneori, la începutul verii, bobocii pot cădea, înainte să se deschidă. Acesta este un semn că planta a fost expusă la soare în exces sau că este atacată de dăunători. Ceea ce trebuie să faci, în această situație, este să cumperi o soluție specială (pe care o vei găsi într-un magazin de specialitate) ce va fi amestecată cu apă și pulverizată pe plantă.

Înmulțire hibiscus

Hibiscusul se înmulțește primăvara sau vara (lunile iulie-august) prin butași trecuți ușor de faza erbacee (adică au câteva frunze).

Butașul de hibiscus se taie în partea de jos, sub locul de prindere a frunzei, la cca 1 mm sub nod. Frunzele se îndepărtează pentru a obține o tulpină care, pe o porțiune de 1,5 – 2 cm, este goală. Lăstarul de hibiscus se plantează într-un ghiveci care are nisip, ca prim strat, peste care se pune pământ amestecat cu nisip. Frunzulițele rămase afară se acoperă cu un borcan de sticlă sau plastic; se păstrează așa, până apar și alte frunzulițe (5-6). După înrădăcinare, mutăm planta într-un pământ ușor. Pentru ramificare, lăstarii trebuie tunși scurt de câteva ori.

Reduceri de 15% la hibiscus în luna mai

hibiscus iasi

Luna mai este luna hibiscus în atelierul nostru de flori. În perioada 01-31 mai, orice plantă de hibiscus are o reducere de 15%. Așa că alege-ți culoarea preferată și vino la noi pentru a-ți lua plăntuța acasă!

Abonează-te la newsletter și câștigi un hibiscus

Tot în luna mai, toți cei care se abonează la newsletter-ul nostru vor participa la tragerea la sorți ce va avea loc în data de 4 iunie pentru a câștiga un hibiscus. Câștigătorul va fi anunțat pe pagina noastră de Facebook și pe mail.