Fiecare anotimp are farmecul său iar toamna pare să fie anotimpul în care ne regăsim liniștea. Cineva spunea că „toamna lucrurile parcă au mai mult sens”, mai ales după o vară călduroasă, plină de concedii, zile lungi și nopți agitate.

De asemenea, fiecare anotimp are culorile sale (deși poate ați spune că albul iernii nu este o culoare), însă toamna parcă are mai multe decât celelalte trei, mai frumoase, mai liniștitoare și mai elegante.

Și la capitolul arome și mirosuri, toamna parcă stă mai bine decât celelalte anotimpuri. Florile de toamnă au un miros specific ce te duce cu gândul la via bunicii bogată în struguri sau la merele coapte. Deși flori specifice toamnei se găsesc în florării pe perioada întregului an, în acest anotimp ele parcă își pun în joc întregul farmec și te ademenesc, mai mult decât în alte perioade ale anului, să le așezi frumos în vază și să le admiri întreaga zi.

Crizantemele – flori parfumate de toamnă

crizanteme iasi

Crizantemele mai sunt denumite și „margarete de toamnă” și au fost cultivate în China încă din secolul al XV-lea î.Hr., în orașul numit Ju-Xian, cuvânt care, în traducere liberă, înseamnă „orașul crizantemă”.

În Japonia, crizantema este simbolul soarelui iar modalitatea în care sunt aranjate petalele sale este considerată un simbol al perfecțiunii. Din acest motiv, însuși Confucius a sugerat ca aceste flori să fie folosite ca obiect pentru meditație. Se spune că o singură petală a acestei flori așezată pe fundul unui pahar cu vin va aduce o viață lungă, plină de sănătate.

Hortensia – flori de toamnă timpurie

flori iasi

Hortensia sau hydragea începe să înflorească în timpul verii, însă florile țin chiar și până la finalul toamnei. A fost descoperită pentru prima oară în Japonia iar denumirea sa provine din cuvintele „hydor”, care înseamnă „apă” și „angos” – vas; cele două cuvinte fac referire la aspectul acestei flori, dar și la permanenta sa nevoie de apă.

Se spune că, atunci când cineva alege să ofere un hortensii, își exprimă recunoștința și respectul pentru persoana care primește buchetul de flori. De asemenea, hortensiile sunt o idee foarte bună de cadou pentru aniversarea cuiva.

Tuberoze – flori elegante de început de toamnă

flori iasi

Tuberoza este o plantă originară din Mexic ce înflorește în timpul nopții, în lunile august și septembrie. Este caracterizată printr-un parfum extrem de plăcut și puternic.

În ceea ce privește simbolistica tuberozei, există foarte multe teorii. Însă, dintre acestea, le vom prezenta pe cele care ni s-au părut cele mai interesante: în India, mirosul florii este considerat senzual, acesta fiind motivul pentru care tuberoza este adesea utilizată în decorarea sălilor pentru nuntă și chiar și în buchetul miresei.

Medicina Ayurvedică folosește tuberoza ca plantă pentru relaxare, având un rol foarte important în tratarea blocajelor emoționale și chiar și a frigidității sau impotenței. Legat de acest ultim aspect, în Franța, tinerelor fecioare li se interzicea să țină, în timpul nopții, tuberoze deoarece aceste flori trezeau senzualitatea.

Toate cele trei flori de toamnă prezentate se găsesc și la Tulip. Te invităm să ne faci o vizită pentru a te convinge că sunt așa de frumoase, precum ne-am străduit noi să le descriem în acest articol.