cyclamen iasi

Vă povesteam luna trecută despre plantele cărora nu le pasă dacă afară toarnă cu găleata sau dacă școlile s-au închis din cauza ninsorii abundente. Sunt plante care ne bucură cu flori indiferent de anotimp, cu condiția ca și noi să avem grijă de ele.

Cyclamenul este una dintre aceste plante. Și, pentru că noi o îndrăgim foarte mult, pentru că este veselă și ne colorează atelierul, pentru că întotdeauna atrage privirile celor care ne trec pragul, i-am dedicat o lună întreagă.

Deși denumirea să ne duce cu gândul la culoarea roz, floarea de cyclamen poate avea mai multe culori: roșu, alb sau chiar violet.

Cyclamenul nu este o plantă foarte pretențioasă. Totuși, există anumite lucruri pe care trebuie să le faci, dacă vrei ca cyclamenul tău să fie sănătos și să crească frumos: să nu-l ții direct în bătaia razelor solare, chiar dacă este o plantă care preferă lumina, și, în timpul iernii, să ai grijă ca pământul să fie în permanență umed, însă să arunci surplusul de apă din tăviță, pentru a evita putrezirea rădăcinilor.

În perioada de înflorire, cyclamenul are nevoie de umiditate și aer proaspăt. Este recomandată așezarea ghiveciului pe o tavă cu pietriș ud. Florile și frunzele ofilite trebuie îndepărtate imediat.

Temperatura preferată de cyclamen este de 16-20 de grade.

Ce trebuie să mai știi despre Cyclamen

Dacă hotărăști să aduci această plantă în casă, trebuie să știi că unele părți din ea (bulbii și rizomii tuberculari) sunt otrăvitoare. Aceștia pot provoca intoxicații ce se manifestă prin crampe, amețeli și tulburări circulatorii. Planta trebuie ferită de copii.

În februarie, te așteptăm cu reduceri la Cyclamen

cyclamen iasi

Așa cum probabil ai început să te obișuiești, în fiecare lună avem reduceri speciale la planta pe care o alegem să fie reprezentanta lunii respective. Prin urmare, în luna februarie te așteptăm cu reduceri de 15% la cyclamen.

Este o plantă drăguță și veselă și, după cum se știe, februarie este luna iubirii. Noi spunem că este foarte potrivită pentru a fi oferită în dar persoanei iubite sau unei alte persoane dragi din viața ta. Dacă îi plac florile și culorile puternice, cu siguranță va fi impresionată.

Și, dacă nu ai timp să traversezi orașul pentru a ajunge la noi sau dacă nu ești din Iași, dar vrei să-i faci o surpriză cuiva care locuiește aici, îți reamintim că echipa noastră livrează flori oriunde în Iași. Tot ceea ce trebuie să faci este să ne contactezi telefonic, să ne spui ce flori ai ales și să ne oferi câteva detalii despre persoana care le va primi. De restul ne ocupăm noi.