Faceți cunoștință cu Fiica aerului
Ieri vă lansam o provocare pe pagina noastră de Facebook: vă întrebam dacă știți cum se numește această plantă și care este povestea ei. Pentru că răspunsurile voatre au întârziat să apară, ne-am gândit să vă povestim noi câte ceva despre Tillandsia Xerographica, o plantă absolut fantastică ce poate fi găsită și în atelierul nostru de flori.
În primul rând, am vrea să menționăm că această plantă a ajuns la Tulip dintr-o pură întâmplare dar, pe măsură ce ne-am documentat și am aflat tot felul de minunății despre ea, ne-am dat seama că este o plantă cu totul și cu totul deosebită ce merită un loc special pe rafturile florăriei noastre.
Informații interesante despre Tillandsia
Tillandsia mai este denumită și „Fiica aerului” deoarece nu are nevoie de pământ pentru a crește și a se dezvolta. În starea lor naturală, ele cresc preponderent pe scoarța copacilor și chiar pe pietre; de aceea, această plantă nu este oferită în ghiveci, ci fixată pe o piatră, o bucată de lemn sau o scoarță de copac.
Tillandsia își ia toți nutrienții necesari din aer, apă și lumina solară; rădăcinile sunt folosite doar pentru a se prinde mai bine de anumite suprafețe. Și, dacă am ajuns la capitolul „suprafețe”, trebuie să menționăm că pietrele sau copacii sunt unele dintre cele mai comune suprafețe de care această plantă se poate agăța. Dintre cele mai puțin obișnuite fac parte scoicile, pereții și chiar și anumite metale.
Un alt aspect interesant la Tillandsia este că are capacitatea de a detecta poluarea din aer și, mai mult decât atât, conștientă fiind de abilitatea plantelor de a purifica aerul, își pune în joc această super-putere și poate crește fără probleme chiar și în cele mai ciudate locuri, precum firele de înaltă tensiune.
Floarea de Tillandsia
Tillandsia este o plantă tropicală ce are o durată de viață destul de lungă, dar, de regulă, înflorește doar o singură dată, pe toată perioada vieții. Florile de Tillandsia variază ca aspect, în funcție de specia de plantă, însă toate sunt colorate, foarte frumoase și țin foarte mult timp (până la câteva luni).
Cum se îngijește Tillandsia
Tillandsia este o plant a aerului, însă are nevoie și de apă. Prin urmare, ea trebuie udată de 1-2 ori pe săptămână. Cea mai eficientă modalitate de a o uda este să o pui în cadă sau într-un bol și să folosești dușul. Din când în când, mai ales dacă temperaturile sunt foarte ridicate, mai pulverizează apă pe frunzele plantei.
În ceea ce privește lumina, aceastea preferă lumina solară, însă nu trebuie lăsate direct în razele soarelui, mai ales în perioada aprilie-octombrie. Începând cu luna noiembrie și până în luna martie, atunci când soarele este mai puțin puternic, Tillandsia poate sta direct în bătaia razelor.
Așa cum spuneam, mai multe specii de Tillandsia pot fi găsite și în atelierul nostru de flori. Te așteptăm să ne faci o vizită, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 67, lângă Casa Cărții, să-ți spunem povestea Fiicei aerului și să te bucuri de florile tale preferate!