flori in par

De când nu ai mai alergat desculță prin iarba proaspătă, plină cu flori mici și colorate? De când nu ți-ai mai făcut o coroniță din flori de câmp pe care să o porți în păr toată ziua? De când nu te-ai mai cocoțat într-un cireș și de când nu ai mai făcut o șotie împreună cu prietenii din fața blocului?

Poate par niște întrebări banale și, dacă răspunsul este „Nu mai țin minte de când”, acest lucru nu te îngrijorează. Poate crezi că ai lucruri mult mai bune de făcut decât să culegi flori pe care să ți le pui în păr. Poate că toate facturile ce trebuie plătite sunt mai urgente decât cireșii în care te-ai putea urca sau iarba prin care te-ai putea rostogoli. S-ar putea chiar să fi uitat cum se împletește o brățară „a prieteniei”, cum se joacă „Ascunsa”, cum arată genunchii juliți sau câtă mândrie te cuprindea când doamna învățătoare îți așeza coronița premiantului pe părul bălai.

Dar, cum ar fi să-ți aduci aminte? Să te trezești într-o dimineață și să hotărăști să renunți, pentru o zi, la machiajul atent realizat și la fixativul folosit cu încredere, să-ți lași părul în vânt, să ți-l împletești lejer și să-l ornezi frumos cu câțiva trandafirași roz. Să-ți vopsești unghiile în culori vii, să te îmbraci într-o ie largă, să-ți pui cei mai comozi pantofi și să ieși la plimbare, fără să-ți pese de oamenii atent aranjați ce trec pe lângă tine.

S-ar putea să atragi câteva priviri nedumerite. Este foarte posibil să observi și câteva zâmbete ironice. Dar cine a spus că trebuie să le facem pe plac celor din jur chiar tot timpul? Devine obositor. În plus, părul tău plin de flori colorate îți va da o nemaipomenită stare de bine, așa că n-o să ai nevoie de aprobarea celor din jur.

Poți chiar să-ți suni câteva prietene și să mergeți împreună în afara orașului, pe un câmp cu flori, să savurați împreună liniștea naturii și să umpleți câmpia de râsetele voastre. Ce s-ar întâmpla dacă ți-ai lua o pauză de o zi? Chiar crezi că ar cădea cerul? Și, dacă cerul ar cădea, florile tot ar rămâne în părul tău, îți garantăm!

Ce spui? Îți pui flori în păr astăzi?

Sursa foto: Pinterest