Plantele carnivore sunt plante ce au puterea de a trezi în noi sentimente contradictorii datorită exotismului lor. În ciuda denumirii lor mai puțin plăcute, plantele carnivore te fascinează, mai ales datorită comportamentului lor. La fel ca orice alte tipuri de plante, și plantele carnivore trebuie îngrijite, începând de la tipul de sol sau de ghiveciul în care sunt crescute și până la calitatea luminii solare. Nu, nu trebuie să gătești pentru a le hrăni :).

Interesează-te de particularitățile fiecărei specii de plantă carnivoră

plante carnivore iasi

Plantele carnivore sunt de mai multe tipuri iar fiecare tip vine cu particularitățile sale. Momentan, din atelierul nostru de flori poți lua Nepenthes, denumită și planta tropicală cu ulcior, datorită aspectului său. Particularitatea acestui tip de plantă carnivoră este că, în momentul în care o insectă se va așeza pe marginea „ulciorului”, planta își va închide capacul, asimilând insecta. Vi s-a făcut pielea de găină?

Ne vom referi, în continuare, la acest tip de plantă carnivoră și la particularitățile sale, în ceea ce privește îngrijirea.

Ține ghiveciul de flori în lumina soarelui

Plantele de acest tip sunt mari iubitoare de soare. Cu cât ghiveciul va primi mai multă lumină, cu atât plantele vor fi mai sănătoase iar culoarea lor va fi mult mai intensă. Plantele pot fi ținute și în bătaia directă a razelor soarelui însă, dacă totuși soarele este prea puternic, este indicat să le schimbați locul. Ține minte că, dacă o astfel de plantă nu va primi o cantitate suficientă de lumină, nu va avea o durată de viață foarte lungă.

Ai grijă ca solul să fie în permanență umed

Mai ales dacă planta este în perioada sa de dezvoltare, solul trebuie menținut în permanență ud. Pe cât posibil, încearcă să folosești apă distilată sau filtrată. Dacă nu ai acces la astfel de surse de apă, poți folosi și apă plată. Orice tip de apă ai folosi, asigură-te că uzi planta zilnic. Dacă pământul va sta uscat o perioadă mai mare de timp, planta – care este obișnuită cu solurile umede – nu va rezista foarte mult.

Atunci când uzi planta, toarnă apă și în cupe

Cupele plantei nu ar trebui să se usuce. În cazul în care nu vei avea grijă și de ele și se vor usca în exces, sunt mari șanse ca planta să moară.

După cum poți vedea, aceste plante nu sunt greu de îngrijit. Totul este să ai grijă să fie în permanență udate, să aibă solul umed și să-și ia cât mai multă lumină naturală. De asemenea, nu trebuie ținute la temperaturi foarte scăzute.

Plantele carnivore păstrate în ghiveci sunt „inofensive”. Ele nu mai au instinctele celor care cresc în grădini sau în alte părți, deci șansele ca ele să „mănânce” anumite insecte sunt destul de reduse. Totuși, dacă plantei tale încă îi mai plac insectele iar în mediul în care este păstrată mai pătrunde, din când în când, câte o muscă, atunci nu trebuie să te îngrijorezi în privința hranei sale (nu va trebui să-i cumperi mâncare specială, stai liniștit :) ).

Acum că știi mai multe despre plantele carnivore, ce spui? Îți cumperi una?