buchet gerbere

De câte ori ți s-a întâmplat să sari în sus de bucurie când primești un buchet de flori și apoi, după 1-2 zile, după ce l-ai așezat frumos în vază și i-ai găsit cel mai bun loc din cameră, să te întristezi pentru că l-ai văzut cum se ofilește? Dacă ți-am spune că nu este nevoie să fii un florar iscusit pentru a-ți face buchetul de flori să reziste mai mult timp?

Există câteva lucruri simple pe care oricare dintre noi le poate face pentru a avea flori proaspete cât mai mult timp, fără să fie nevoie să le înnoiască prea des.

Asigură-te că vaza pe care o folosești este curată

Este indicat să speli bine vaza înainte de a pune florile în ea, pentru a elimina orice posibilitate de a se produce bacterii care le pot dăuna.

Îndepărtează folia, precum și frunzele

Asigură-te că nu introduci în apă folia (dacă buchetul de flori vine împachetat astfel) sau frunzele. Acestea sunt principalele surse de bacterii ce cauzează ofilirea florilor.

Adaugă puțin îngrășământ în apă

Să nu te gândești că ai nevoie de îngrășământ special. Este vorba despre ceva simplu, ce poți prepara în casă: adaugă puțin zahăr, puțină lămâie și un strop de clor în apa pentru flori. Acestea vor preveni apariția bacteriilor și le vor oferi florilor hrana de care au nevoie pentru a se menține sănătoase.

Taie tulpina oblic

Mai ales în cazul florilor care au stat ceva timp fără apă, este indicat să le împrospătezi tăietura. Taie-le puțin din tulpină și asigură-te că tăietura este oblică.

Nu umple vaza cu apă până la refuz

Tulpinele nu trebuie să stea în totalitate în apă, ci doar parțial. Acest lucru înseamnă că va trebui să te asiguri periodic că mai există apă în vază.

Schimbă apa

Este indicat ca, măcar o dată la 2-3 zile, să schimbi apa și să cureți florile moarte sau frunzele din apă.

Nu ține buchetul de flori în soare

Ferește florile de lumina prea puternică a soarelui sau de ferestrele prin care pătrunde soarele pe toată durata zilei, dar și de curentul produs de aparatul de aer condiționat.

Acestea sunt o parte din tehnicile pe care le folosim și noi și care dau rezultate în cazul buchetelor noastre de flori. Ele funcționează chiar și pentru trandafiri, deși aceștia sunt mai sensibili. Te sfătuim să le aplici și tu și să ne spui dacă au fost utile!