Pentru că este perioada în care în atelierul nostru de flori intră trei categorii de persoane fericite – viitorii miri și proaspeții părinți sau viitorii nași – ne cuprinde un entuziasm molipsitor, ne înconjurăm de tot felul de flori, de zâmbete și de planuri frumoase și ne punem creativitatea în joc pentru a realiza cele mai frumoase aranjamente florale și lumânări.

Astăzi vă vom povesti câte ceva despre lumânările de botez care, în plus față de lumânările de nuntă, trebuie să transmită și o anumită inocență și candoare pe care numai bebelușii o pot transmite. Acestea pot fi transmise prin intermediul tipurilor de flori folosite, a culorilor alese, a mărimii lor, a formei aranjamentului, dar și a altor accesorii pe care le folosim uneori, pentru a oferi o notă de personalitate întregii lumânări.

Lumânări cu pete de culoare verde sau albastre pentru băieței jucăuși

lumanari botez

Florile de culoare albă sunt cele care exprimă cel mai bine puritatea. Pentru a oferi un strop de culoare aranjamentului, dar și pentru a surprinde o parte din personalitatea bebelușului, ne place să adăugăm, din loc în loc, floricele de alte culori. Pentru că, în cazul acestei lumânări, am lucrat cu gândul la Raul Cristian, am ales câteva crizanteme mici și verzi. În ton cu culoarea crizantemelor, am ales o panglică cu bulinuțe și, astfel, a ieșit o lumânare tare jucăușă pentru un bebeluș la fel de zglobiu.

lumanari botez

În loc de crizantemele verzi, putem folosi floricele mici de alte culori, în funcție de personalitatea copilașului pentru care este realizată lumânarea de botez. Putem, de asemenea, să alegem o singură floare de o culoare diferită pe care să o poziționăm într-un punct central al lumânării și care, deși este doar una singură, să aibă puterea de a da întregul ton al aranjamentului.

lumanari iasi

Lumânări cu flori colorate pentru fetițe cu personalitate

lumanari botez

Așa cum v-am obișnuit deja, nouă ne place tare mult să ne jucăm cu culorile. Ne place să alegem tot felul de flori și să le îmbinăm într-un mod armonios pentru ca, în final, să iasă cele mai frumoase lumânări de botez. Spunem acest lucru gândindu-ne la zâmbetul de pe chipul celor care ies din atelierul nostru de flori.

Pentru fetițe zglobii, am creat până acum câteva lumânări de botez cu flori colorate, în nuanțe calde de roz, roșu și oranj. Am ales cele mai frumoase crizanteme și cei mai proaspeți trandafirași și am pus în joc toată dibăcia noastră. Am avut grijă să alegem câteva pănglicuțe în ton cu florile iar rezultatul final a avut efectul așteptat.

Accesorii năstrușnice pentru lumânările de botez

lumanari botez

Uneori, pentru a oferi o notă și mai personală aranjamentului pe care îl avem de făcut, alegem să folosim o serie de accesorii drăgălașe. Ursuleți mici de pluș, păpușele, buburuze și tot felul de alte gângănii – toate contribuie la realizarea unei lumânări de botez creative și jucăușe, așa cum este și copilașul care o va primi.

De exemplu, în cazul Evei Maria, am folosit doar câteva flori, elementul principal fiind o păpușică și o inimioară confecționată manual.

Dacă și tu ești în pragul organizării unui botez, te invităm în atelierul nostru de flori. Vom vorbi despre copilașul tău, despre flori, despre culori și despre accesorii și, în final, vei pleca de la noi zâmbind, ținând în mână cea mai frumoasă lumânare de botez.