Dacă ești o persoană ce iubește florile, cu siguranță te-ai gândit măcar o dată cum ar fi să ai casa plină de flori care să te întâmpine frumos în fiecare dimineață și să-ți facă ziua mai bună. Poate că ai și început deja să-ți pui planul în aplicare și deja casa ta începe să arate ca o mică grădină colorată. Cu siguranță ai întâmpinat provocarea de a păstra cât mai mult prospețimea florilor iar gândul că ghivecele de flori sunt mult mai potrivite pentru planul tău ți-a trecut deja prin minte.

Înainte de a alege flori în ghiveci, trebuie să iei în considerare câteva aspecte, dincolo de cât de frumos arată floarea, cât de colorată este sau dacă miroase sau nu. Florile în ghiveci trebuie alese și în funcție de mărimea spațiului în care vor fi amplasate, intensitatea luminii ce pătrunde în spațiu, gradul de umiditate, precum și temperatura. De asemenea, mai trebuie să ții cont și de faptul că există flori care au nevoie să stea în aer liber pentru a crește așa cum trebuie deci, dacă nu ai o grădină sau un balcon deschis, este mai bine să alegi alte tipuri de flori.

Begonia iasi

Begonia este o floare de ghiveci indicată pentru cei care iubesc culorile. Nu este foarte pretențioasă iar singurele condiții pe care le cere este să stea într-un loc luminos, dar nu direct în razele soarelui, deoarece are nevoie și de umbră, pentru a crește frumos. Dacă este ținută într-un loc deschis, ea se dezvoltă și înflorește mai repede, menținându-se mai mult timp. Florile de begonie sunt îndrăgite, mai ales pentru culorile lor aprinse și luminoase ce pot înveseli chiar și cea mai apatică zonă din locuință.

Cyclamen iasi

Cyclamenul este una dintre cele mai îndrăgite plante decorative, mai ales datorită faptului că florile sale sunt vesele și persisită mult timp. Cyclamenul de apartament are flori mari, ce pot avea culori diferite – albe, roz, violet sau roșii – cu frunze cărnoase. Este una dintre florile de ghiveci destul de ușor de îngrijit; preferă să-și ia singură apa de care are nevoie, de aceea este indicat să îi punem apă în tăviță și să avem grijă ca solul să nu fie în permanență ud, pentru a preveni putrezirea.

Vinca iasi

Vinca este una dintre cele mai rezistente flori în ghiveci, în special vara, în timpul caniculei. De altfel, denumirea sa vine de la verbul „vincere” care, în latină, înseamnă „a învinge”. Vinca este o floare colorată și dinamică ce sigur va aduce un strop de veselie în apartamentul tău. Este ușor de întreținut, fiind o iubitoare de apă și de aer. Deoarece este o plantă cultivată, cu precădere, în grădinile ornamentale, Vinca își va dezvolta mult mai mult florile, dacă are parte de lumină solară, și frunzele, dacă este ținută la umbră.

Hibiscus iasi

Hibiscusul este o floare numai bună pentru a avea, în permanență, un pervaz înflorit. Dacă ai grijă de ea așa cum trebuie, poți avea parte de flori colorate câteva luni bune. Floarea de hibiscus are o durată de viață de câteva zile, însă avantajul acestei plante este că înflorește des și, astfel, se păstrează ciclicitatea florilor. Florile de hibiscus au un aspect deosebit, ele semănând cu florile din hârtie și sunt foarte potrivite pentru a fi crescute în ghiveci.

În atelierul nostru de flori găsești o gamă largă de flori în ghiveci, atât cele pe care le-am descris mai sus, cât și altele, precum mimoza, pasiflora, vriesea, anthurium și multe altele. Te invităm să ne faci o vizită pentru a-ți alege florile preferate. Promitem să ne transormăm în cel mai mare aliat al tău, în demersul de a-ți umple casa cu flori. La Tulip, în afară de flori colorate, îți mai putem oferi și sfaturi bune pentru îngrijirea acestora, precum și o mulțime de accesorii drăguțe.