azalee iasi

Dacă ești o persoană căreia îi plac plantele, atunci unul dintre cele mai frumoase moduri de a-ți înfrumuseța apartamentul este să îl ornezi cu flori. Poți să alegi câteva buchete din florile tale preferate dar, la fel de bine, poți alege câteva plante la ghiveci. Avantajul plantelor la ghiveci este că, dacă le îngrijești așa cum au nevoie, își păstrează prospețimea și frumusețea mult mai mult timp decât florile la fir.

Astăzi îți vom vorbi despre azalee. În opinia noastră, azaleele sunt plante care știu cel mai bine să-ți înveselească apartamentul. Sunt colorate, bogate în flori, vesele, în culori foarte vii și este imposibil să nu-ți dea o stare de bine de fiecare dată când le privești.

azalee iasi

Dacă alegi unul sau mai multe ghivece cu azalee pentru casa ta, trebuie să știi că acestea sunt flori destul de pretențioase. Trebuie să ai grijă la temperatura la care le ții, la cantitatea de apă cu care le uzi, la luminozitate, precum și la alți factori. Totuși, dacă reușești să ții cont de aceste aspecte, vei avea în casa ta o oază de veselie și de frumusețe în care îți va fi drag să te retragi de fiecare dată.

Temperatura potrivită pentru azalee

Temperatura potrivită pentru azalee variază. Astfel, în timpul zilei, cea mai bună temperatură este cea cuprinsă între 22 și 25 de grade; în timpul nopții, temperatura nu trebuie să scadă sub 16-17 grade. Dacă temperatura ajunge sub 13 grade, atunci creșterea plantei va fi afectată.

Amplasarea optimă pentru azalee

Foarte importantă pentru creșterea și menținerea plantei este lumina pe care o primește. Azaleea nu este o mare iubitoare de lumină; de aceea, preferă locurile aflate în semiumbră, ferite de razele directe ale soarelui. În cazul în care va sta direct în bătaia soarelui, frunzele și florile se vor usca, mai ales dacă nu are parte de apă din plin.

azalee iasi

Udarea azaleei

Azaleea iubește apa și trebuie udată din abundență, mai ales în timpul verii. În ceea ce privește temperatura apei cu care o udăm, și aceasta trebuie controlată. Ideal ar fi să fie la temperatura camerei și, pe cât posibil, să fie fiartă înainte sau filtrată. Azaleea nu suportă calcarul din apă; acesta are un efect nociv asupra creșterii plantei.

De asemenea, trebuie să avem grijă și la transplantarea azaleei. Acest lucru se realizează primăvara, după ce s-au uscat florile. Transplantarea se face într-un ghiveci mai mare, dar numai dacă acest lucru este necesar. De obicei, ea se realizează cam o dată la doi ani.

azalee iasi

În atelierul nostru de flori avem azalee de toate culorile. Și, chiar dacă în această perioadă suntem în plin proces de mutare, încă mai poți comanda florile preferate de pe site-ul nostru. În scurt timp, îți vom spune și unde se află noua noastră casă, acolo unde vei putea găsi și rafturi pline cu azalee.