f9b03e7688d3c10e264e01a4c50d9d40

Există anumite lucruri care ne înconjoară și cu care, fie că vrem sau poate că nu vrem, fiecare dintre noi are amintiri: cărțile, desenele animate cu Tom și Jerry, plastilina, Abecedarul, pentru unii dintre noi chiar și băscuța de șoim al patriei sau cravata din material sintetic de mândru pionier. Printre acestea își fac un locșor timid și florile.

Amintirile noastre cu flori se leagă mai ales de ziua de 15 septembrie, prima zi de școală, când catedra doamnei învățătoare părea prea mică pentru buchetele de flori pe care le primea, dar și de zilele însorite din ultima zi de școală, când unii dintre noi primeau coroniță pentru că au fost silitori.

Amintirile noastre cu flori se mai leagă și de primele întâlniri sau de perioada studenției în care, deși banii pentru flori erau limitați și, de regulă, se duceau pe alte lucruri la fel de vesele – cum ar fi berea – aveam noroc că Grădina Botanică era relativ accesibilă și, cu această ocazie, ne puteam etala și iubirea față de natură.

Amintirile noastre cu flori se leagă de discuțiile interminabile în cuplu, atunci când ea susține că există frezii de culoarea frez iar el este complet confuz pentru că nu mai știe să facă distincție între floare și culoare.

Și multe alte etape ale vieții ne leagă de amintiri cu flori. Dar tu? Care este amintirea ta cu flori?

Sursa foto: Pinterest.com