bunica_flori

Bunica nu știa ce înseamnă ikebana. Nu știa nici să taie tulpinile de-a latul și să pună în vază o soluție specială pentru flori, care să le facă să reziste mult timp. Bunica avea un fel simplu de a vorbi cu ele și de a le îngriji, neobosită de la atâtea treburi de peste zi și de la atâtea râsete de nepoți crescuți.

Bunica avea un fel al ei de a le culege din grădină și de a le pune în borcanul cu apă proaspătă din fântână sub ochii noștri care, copii fiind, aveam impresia că bunica noastră știe să facă minuni. Bunica așeza borcanul cu flori pe prispa casei iar acesta se transforma în cea mai frumoasă vază văzută de ochii noștri de copii năzdrăvani.

Bunica ne învăța denumirea lor, aceea populară, pe care toate bunicile din sat o știau și ne lăsa să ne băgăm nasul prea mult între petale, ca să ne vadă râzând cu gura până la urechi pentru că ne-am murdărit de polen.

Bunica ne-a învățat, fără să-și dea seama, ce este frumusețea. Pentru că avea ea un fel aparte de a ne sfătui despre viață, despre rânduiala casei sau despre respectul pentru ceilalți. Iar astăzi este rândul nostru.

Sursa foto: lapixel.we.md